HomeInformatieMinitochtenDagtochtenBivaktochtenRiviertochtenLinksContact

 

Informatie

 

Welkom bij Mollenkamp Outdoor Support

Ben je natuurliefhebber en sportief? Dan ben je hier misschien aan het goede adres.
Om onze hobby betaalbaar te houden ontstond het idee om op kleine schaal georganiseerde tochten aan te bieden en onze kajaks te verhuren. We bieden je de mogelijkheid om een kajak uit te proberen of met ons mee te gaan voor optimale natuurbeleving

Natuurbeleving vanaf het water is ontspanning en toch ben je tegelijkertijd lekker actief bezig.
Via onze uitgezette GPS-tochten kan je volop genieten van een schitterende omgeving en je hoofd leeg maken. Maar ook voor de gezelligheid of om je fototoestel vol te schieten is een goede reden om in onze stabiele kajaks te stappen.

Samen er op uit voor een paar uur, een volle dag of zelfs een paar dagen. Met of zonder ons want onze kajaks zijn dus ook gewoon te huur. Eventueel met bagagetrailer met of zonder een complete kampeeruitrusting. Ga gerust alleen of met vrienden / gezinsleden op pad.

Wij werken zonder winstoogmerk en het liefst kleinschalig. De tochten op deze website worden zo goedkoop mogelijk aangeboden en alleen aan mensen die we enigszins kennen.

De kajaks
 
Onze kajaks zijn geen goedkope huurkajaks maar van het Amerikaanse merk Wilderness Systems. Deze staan bekend om het hoge zitcomfort en maximale stabiliteit.
 
We beschikken over 5 kajaks van Wilderness Systems:
3 x Pungo 140 en 2 x Aspire 105
 
Type: Pungo 140
De Pungo 140 is een stabiele recreatieve kajak met een makkelijke instap door de lekkere ruime kuip. Op de kuip kan een console worden geplaatst voor het opbergen van kleine voorwerpen.
In de kuip bevinden zich verder een comfortabele verstelbare stoel en verstelbare voetsteunen. Knie- en dijbescherming verhogen het comfort nog verder.

Twee dekluiken geven toegang tot bagagecompartimenten. Ook achter de stoel en voor de voeten is bagageruimte beschikbaar. Boven op het dek is elastisch koord geplaatst om nog meer bagage op het dek te kunnen vervoeren. Deze kajaks bieden voldoende ruimte voor tochten van enkele dagen. De Pungo 140 een echte alleskunner maar is niet geschikt voor op zee of snel stromend water. 
 
Type: Aspire 105
 
De Aspire 105 is een zogenaamde "cross over" kajak. Korter, wendbaarder maar met vrijwel hetzelfde comfort als de Pungo 140. 
Deze kajak vind het fijn in lichtstromende riviertjes, smalle beken en slootjes. Hij reageert lekker vlot op de peddel en met een uitklapbare variabele scheg is de koersvastheid te verbeteren.

Al onze kajaks zijn geschikt voor mensen met een groter postuur en door de stabiliteit ook geschikt voor beginners en senioren. Maar de gevorderde kajakker zal de boten ook waarderen om al deze eigenschappen en dan met name het comfort.

In de praktijk varen de kajaks bij een rustig tempo een gemiddelde snelheid van 5 a 6 km/u afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij hebben echter nooit haast...
 
Tot ziens,
 
Ton Mollenkamp

 

© Mollenkamp Outdoor Support