HomeInformatieMinitochtenDagtochtenBivaktochtenRiviertochtenLinksContact

 

Minitochten

 

Het heen en weer krijgen op het Wieringerrandkanaal

Kajakvaren langs de oude zeedijk op de grens van het voormalig eiland Wieringen en de Wieringermeerpolder.
In de volksmond "Wieringerrandkanaal" maar in Google Maps "Amstelmeerkanaal" genoemd.
Dit kanaal loopt zowel aan de noord- als zuidkant dood dus de kans dat je hier iemand op het water tegenkomt is zeer klein. De schapen waarderen je aanwezigheid en er is hooguit een wandelaar die het Noord Hollandpad loopt en even naar je zwaait.


Afstand: 6 km
Start: Hoelmerdijk bij De Haukes. N240 58

 

Vogelen in De Vooroever

Een ideale tocht voor beginners.
Dit natuur- en recreatiegebied langs de kust van het IJsselmeer ligt tussen Medemblik en Wervershoof. Bijzonder is dat je alleen met de kajak het gebied echt in kan gaan. Met behulp van de GPS varen we langs zandbanken en inhammen die voor wandelaars verborgen blijven.
Dit vogelrijke gebied staat bekend om zijn aalscholverkolonie, lepelaars, kievieten, tureluurs. grutto's, zilverreigers, rietgors, rietzangers en diverse ganzen- en eendensoorten. De ijsvogel wordt er ook regelmatig gespot. Om het broedseizoen te respecteren varen we er niet in het voorjaar.

Afstand: 5 km
Start: Koopmanspolder, Wervershoof

 

Bennemeer Rondetocht

Leuk klein rondje om het kajakvaren eens uit te proberen.
Bennemeer is een polder gelegen tussen Abbekerk, broerdijk en Twisk. De polder heeft een ronde "omsloting" en is tijdens strenge winters erg populair onder de schaatsers. De kajak doet het liever zonder ijs. De start is aan de Parallelweg langs de A7 vlakbij Abbekerk. Deze toch is makkelijk uit te breiden naar een dagtocht.Maximum aantal personen: 4
Afstand: 4 km
Start: Parallelweg langs A7 bij Abbekerk

 

IJsvogelsafari Robbenoordbos

Wandelend door het Robbenoordbos zie je ze niet of nauwelijks. Maar ze zijn er echt: IJsvogels. Vanaf het water neemt de kans dat je er één kan spotten zeker toe.
Deze schitterende kleurrijke vogel is tegenwoordig goed vertegenwoordigd in het Robbenoordbos in het noorden van de Wieringermeer. Wie maakt de mooiste foto van een IJsvogel vanuit één van onze kajaks? En dat valt echt niet mee!


Maximum aantal personen: 4
Afstand: 5 km
Start: Wandelstartpunt Robbenoordbos, Sluisgatweg

 

Opperdoezer Ronde

Deze kajaktocht is vernoemt naar de beroemde aardappel die hier in de streek wordt geteeld en zelfs een beschermde status heeft.
Opperdoes wordt ook wel Klein-Giethoorn genoemd vanwege de vele bruggetjes die de huizen en boerderijen met de dorpsweggetjes verbindt. Gelukkig is het er niet zo toeristisch als in Giethoorn.
De tocht start op de buitenweg Kruypuyt van Opperdoes.Maximum aantal personen: 4
Afstand: 4 km
Start: Kruypuyt 1, Opperdoes

 

Klooien door Kolhorn

Een klein rondje van net geen 4 km. De start is bij het Gemaal Kolhorn. Via de "Benedenkolk" vaar je zo naar het meer dan 600 jaar oude vissersdorpje dat vroeger aan De Zuiderzee lag. Via de Keern verlaat je het dorpje en halverwege de tocht kan je het in- en uitstappen oefenen (klooien) en even rusten als je dat wilt.
De laatste 2 km gaan langs de "Kolhornerkade" en via een natuurgebiedje ben je weer terug het startpunt. Als je de smaak te pakken hebt kan je hetzelfde rondje in omgekeerde richting nog een keer varen.

Maximum aantal personen: 4
Afstand: 4 km
Start: Gemaal Kolhorn, Molenkolk 1, Kolhorn

 

© Mollenkamp Outdoor Support