HomeInformatieMinitochtenDagtochtenBivaktochtenRiviertochtenLinksContact

 

Rondje West Friesland

 
Tochtomschrijving

Tweedaagse tocht. Starten doen we bij de Grasdrogerij Hartog.
Het eerste deel varen we via de knooppuntvaarroute richting Opperdoes en Medemblik. Wanneer we Opperdoes, ook wel Klein Giethoorn genoemd, zijn gepasseerd is er na 6 km gelegenheid om bij Kruypuyt even aan te leggen bij de kanosteiger.
Na deze rustplek met picknicktafel schampen we Medemblik en zetten we koers naar de Kleine en Grote Vliet, een bekend gebied voor waterrecreanten. Bij de boothelling aan de Dirk Bijvoetweg vinden we weer een kanosteiger met picknicktafel. We hebben er dan bijna 12 km op zitten. Vlak voor Wervershoof slaan we rechtaf het Egboetwater op. Op de Boxwei is weer een kanosteiger. We hebben dan ruim 14 km gepeddeld.
Ondertussen ga je de armpjes wel voelen maar gelukkig is na 17 km ons natuurkampeerterrein bereikt: Camping Veerhof
Hier gaan we onze trekkerstent opzetten. De supermarkt is bijna 3 km lopen dus het is handig als we de boodschappen al hebben gedaan. Van te voren de tent opzetten kan natuurlijk ook.
Op dag 2 breken we de tent af en varen richting het westen via de Broerdijksloot. Zodra het kan slaan we rechtsaf en pakken de ringsloot van het Bennemeer en peddelen we richting Twisk. We varen nu zo'n beetje door de achtertuin van de plaatselijke bewoners. Vlak voor Twisk slaan we linksaf de Hornsloot op. Inmiddels komt de Grasdrogerij ook weer in zicht. Als we daar aankomen hebben we net geen 10 km achter de kiezen.

In het hoogseizoen is muggenbescherming sterk aan te bevelen.
Bescherm jezelf tegen de zon: Draag een hoofddeksel en gebruik zonnebrandolie.
Wij hebben drybags om je spullen droog te houden.
We hebben voor elke kajak 1 tent beschikbaar.
Neem bij voorkeur je eigen slaapspullen mee: een dunne zomerslaapzak en rolslaapmat / matrasje.
We nemen alleen water mee om van te drinken
Neem een vest en dun regenjasje mee

GPS downloads:
Dag 1: wf1-17.gpx
Dag 2: wf2-10.gpx  

© Mollenkamp Outdoor Support