HomeInformatieMinitochtenDagtochtenBivaktochtenRiviertochtenLinksContact

 

Kanoparadijs De Weerribben

 

Tochtomschrijving

Van open water tot moerasbos. Schitterende oeverbegroeiingen, dichtgroeiend water en eindeloze rietvelden. De weerribben is, samen met De Wieden, door het winnen van turf veranderd in een zompig moerasgebied, één van de grootste van Europa!
Met geluk spot je hier een otter of de grootste slang van Nederland, de ringslang die maar liefst 1 meter lang kan worden.

Hoewel er door het ingrijpen van de mens geen sprake is van ongerepte natuur is dit gebied een geweldige plek voor moerasbewoners.
Voor de natuurliefhebber is deze omgeving dé plek om vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten te spotten. Varend tussen moerasbos en muren van riet ervaar je een enorme natuurbeleving. De plantenwereld, zowel onder als boven water, blijft prachtig om naar te kijken.

In dit grote groene doolhof varen we vaak buiten de uitgezette kanoroutes. Met behulp van GPS zoeken we de stilste plekken. Zo hebben we meer kans om dieren te spotten.
We kunnen routes uitzetten van 10 tot 25 km. Met de laatste afstand ben je echt wel een dagje zoet, dus dat betekent wel een klein beetje doorzettingsvermogen en vroeg opstaan!

De Weerribben is prachtig voor natuurfotografen maar besef wel dat fotograferen vanuit een kajak je voor nieuwe uitdagingen zet.

Klik op de foto's voor een groter formaat

Meer informatie:
De Weerribben in Wikipedia

Max aantal personen: 4
Afstand: 10 tot 25 km
Start: Afhankelijk van afstand

 

 

© Mollenkamp Outdoor Support